Runt "fjälle" till fots!
Mellandag
Det är lördagen den 27:e december och jag tar bilen upp till mitt föräldrahem på Djupdalen. Jag parkerar bilen där och tar mina stavar och kameran med mej på en långtur. Som vanligt går jag in mot sjön. Klockan är fem över två och jag vill gå mot skymningsljuset och ta lite bilder på det vackra vinterlandskapet. Redan inne vid sjön kommer kameran fram. Lite tjatigt kanske att jag tar så många bilder just här, men det är här jag har mina rötter och jag mår så gott när jag vandrar omkring i på denna plats.
"Badstranna" i vintervila. Nu är det röjt och väldigt öppet, men jag tror det blir fint där i sommar igen.
Än dröjer det innan man kan ta sej ett dopp!
Kolla in himlen. Nu börjar det snart skymma.
Jag vandrar vidare och när jag kommer upp på backen innan "sågbackarna" möts jag av denna vackra himmel. Anledningen att det kallas "såga" vid vägskälet mot Almsjönäs, är att där fanns ett sågverk förr i tiden. Jag är så gammal att jag minns byggnaden men inte den tid den var i drift. Här passar jag på att ta en bild av Vallaån. Det är riktigt mycke vatten den här vintern. Nu börjar det snart skymma och jag går vidare mot Almsjönäs.
Vallaån vid "såga".
Jag passerar Sandinska udden, som vi på vår dialekt kallar "Sandinsödd´n". Går vidare och tar en bild vid Norbergs sommarhus. Numera bor man där året om i den ena stugan. Jag försöker fånga den vackra aftonhimlen med alla färgnyanserna.
Vy över sommarstugor med Tjärnbergskullarna i bakgrunden.
Almsjönäs
Familjen Svenssons sommarstuga och i bakgrunden syns Bosse o Lenas stuga (Svanholm). Vintervila är det.
Det är många tankar som passerar när jag vandrar här. Jag går förbi gamla filadelfiabyggnaden och samtidigt tittar jag upp mot torpet där farbror Rulles bodde en gång. Tänk vad man har lekt och härjat på här som barn.

Det är kul ändå att det bor en familj här året om även nu. Än är inte "fjälle" avfolkat.
Här bodde en gång farbror Rulles.
Vandringsleden, kyrkstigen, är också i vintervila.
När jag kommer till den övre delen av Almsjönäs träffar jag på David (kusinen). Han har krångel med ett däck på släpvagnen. Det har frusit fast, men han fixar det lätt för han har sina små knep. Vi surrar så jag tänkte inte på att ta ett kort på honom, men jag tog en bild över gårdsplanen hos farbror Allans (Viberg) och med utsikt ner mot pappas föräldrahem.
Här bor faster Berta och farbror Allan.
Björnsjöbäck
Efter Almsjönäs går jag vidare mot Björnsjöbäck. Där har vi numera ett nybygge med två fastigheter och där är det åretomboende. Helt fantastiskt kul att två familjer bosatt sej här. Nu skymmer det snabbt och snart blir det svårt att ta några bilder.
Här är ett torp i Björnsjöbäck som ej är bebott längre.
Björnsjön
Björnsjön ligger ovanför Björnsjöbäck och här bor två familjer också året om. Det är mycket ljus i alla stugorna runt fjället nu i juletid. Nu mörknar det fort och jag håller verkligen med Karin Boye, att det är vackrast när det skymmer. Jag går vidare mot Norrtjärn och sen är det för mörkt att ta kort, men jag knegar tappert vidare och passerar StorÅkersjön och LillÅkersjön innan jag slutligen har kommit runt och är tillbaka på Djupdalen. Gissa om det smakar bra med fika hos syrran då!!!!! Där blir jag sittande en stund innan det är dax att åka hem. En härlig eftermiddagspromenad som tog mej nästan två och en halv timme.
Björnsjön.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.05 | 20:51

Härligt. Tack så mycket för den här sidan.

...
10.01 | 11:23

Trevligt att se släkten , min farfars bror . Min farfar hette Lars Emanuel Fahlen och min far Carl Yngve Fahlen , jag som skriver heter Allan Fahlen .

...
20.09 | 16:23

Hej
Inne på Karin E släktsida om samer i släkten. Farmor Elin å min farmo stammar i rakt nedstigande led på kvinnolinjen från Wallin släkt som finns i bokform!

...
19.02 | 11:31

Jag vill tacka er alla mostrar, morbröder och kusiner för den underbara gemenskap jag upplever med er. Den känslan återskapar jag i mitt arbete med företag idag

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS