Hösten är här.
höstbilder från trakten.
För en dryg vecka sen cyklade min kompis Christina och jag upp till Sör-Almsjön och sen vidare till Norr-Almsjön. Fantastisk solnedgång fick vi uppleva och härliga färger i naturen. Det var fortfarande riktigt varmt och skönt men svalnade av snabbt innan vi återvände till Invik. Då var klockan 19:30 och det hade börjat skymma på. Det hade inte varit dumt att ha vantar på hemvägen. Skillnaden i temperatur på vägen upp och vägen tillbaka var mycket stor, som det ju kan vara när det är höst. En härlig cykeltur blev det och några fina bilder också.
Nu är det höst igen vid "stranna"090915.
Ännu är inte bryggorna uppdragna och yttemperaturen +15C, otroligt. Jag blev faktiskt badsugen men skulle ju cykla hem också, så det blev inget dopp.
Vi åkte vidare till Norr-Almsjön. Man ser stugorna i byn i skymningen.
Nog är det vackert!
Möckelsjötjärnen 090927
Jag har varit ute på promenad med kameran och tagit en del bilder och det är alltid lika läckert på hösten. Vad det gäller färger så är ju hösten oslagbar. Vandringarna är ju i stort sett i samma områden året om för min del men jag tröttnar ändå aldrig. Upplevelserna är olika för varje gång.
Hösten känns mycket rogivande och man märker tydligt hur naturen är på väg mot vila.
Jag såg tydliga spår av bävern uppe vid Möckelsjötjärnen. Bävern har dragit lövträd över vägen så man ser tydligt stigen upp mot skogen och sen ner i sjön. Vinterförrådet ska ordnas förstås. Kanske ska man ta sej en tur i skymningen och förhoppningsvis få se den i arbete.
Jag njuter i fulla drag en tidig morgon som denna när solens bleka sken lyser över tjärnen.
Igår morse tog jag en tidig promenad upp till "Möckesjötjärna".
Bleka blåklockor ser jag vid vägkanten.
Rönnen med sina röda bär står vacker vid stranden.
Tjärnen är blank som en spegel.
Den lilla roddbåten är uppdragen för vintern.
Ännu finns det gott om vatten i bäckarna.
Det är bara att njuta av allt det vackra.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

123minsida.se | Svar 03.12.2009 23:17

Grattis! Nu har du kommit igång med kommentarer på din hemsida. Kom ihåg att berätta om det för familj och vänner. Ha riktigt roligt
Mvh, 123minsida.se

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.05 | 20:51

Härligt. Tack så mycket för den här sidan.

...
10.01 | 11:23

Trevligt att se släkten , min farfars bror . Min farfar hette Lars Emanuel Fahlen och min far Carl Yngve Fahlen , jag som skriver heter Allan Fahlen .

...
20.09 | 16:23

Hej
Inne på Karin E släktsida om samer i släkten. Farmor Elin å min farmo stammar i rakt nedstigande led på kvinnolinjen från Wallin släkt som finns i bokform!

...
19.02 | 11:31

Jag vill tacka er alla mostrar, morbröder och kusiner för den underbara gemenskap jag upplever med er. Den känslan återskapar jag i mitt arbete med företag idag

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS