Juni och Juli 2014

Tiden går fort och allt för lång tid har gått sen jag uppdaterade min sida. Men bättre sent än aldrig. I maj månad gjorde jag en biltur med mina grannar. Vi åkte runt Ullångersfjället och upp till Gårdsjön. En vanlig dag med lite mulet väder men vi såg att snart är sommaren här. Många fåglar hade kommit och vi såg bland annat svanar. Det har varit ovanligt mycket svanar i området i sommar. Dessutom fick vi se spår av björn i form av bajs vid Stor-Åkersjön. En härlig biltur hade vi och många fina naturupplevelser.

Hemma i Invik är det vårgöra runt dammen.
Liljekonvaljerna är på gång....
vackra Gårdsjön
svanar....
Det kom en regnskur vid Stor-Åkersjön.....vackert ändå...och plötsligt.....
så var där spår av björn minsann......

I början av Juni var det mycket prat om björnupplevelser här. Många hade sett björn på olika ställen i grannskapet. Ett flertal uppe på "fjället", så jag började åka ut och spana jag också. En eftermiddag åkte jag och syrran runt fjälle och gissa om vår förvåning när vi plötsligt har en björnunge mitt på vägen framför oss. Det var i Stor-Åkersjön. Häftig upplevelse och lite overklig faktiskt. Endast ett kort ögonblick och så var han borta. Han försvann snabbt upp i skogen, så jag hann aldrig få fram kameran. Samma kväll gjorde jag ett nytt försök med mina grannar som har stuga i Stor-Åkersjön. Då fick vi vårt livs upplevelse. Ungerfär vid samma plats som jag tidigare hade sett björnungen fick vi se den igen. Den gick lugnt nere på åkerkanten och åt gräs. Bilderna blev inte perfekta men man ser ändå tydligt att det är en björn. Vi kunde se honom under en god stund på kvällen innan den sen drog sej upp i skogen igen.

Här ser man tydligt att det är en björn.
Månen över grantopparna.
Möckelsjötjärnen....min favoritplats dit jag vandrar nästan dagligen året om....
sommaren är här.....

Vi har kommit en dryg vecka in i Juli månad 2014.

Nu har vi fått fint besök från USA. Det är Sharon som är dotter till min mammas kusin. Hon hälsar på här under ett par veckor. Fantastiskt kul att hon är här och då kommer vi oss för med att göra saker som vi annars kanske inte hade gjort. Vädret är perfekt för nu har värmen kommit och vi har soliga fina dagar.

Vi åkte med Ådalen 111 bland annat. Det var faktiskt första gången för mej och en härlig upplevelse. Lunchbuffé ombord som smakade fantastiskt.

Sen besökte vi Erik och Marie-Helen i deras nya hem och tillsammans gjorde vi ett besök vid Gudmundstjärn. Ett gammalt bonnhemman som brukades fram till 1946. Vägen byggdes dit efter det att jordbruket lagts ner. Jag kan verkligen rekomendera ett besök där för det var en underbar plats och det har en otrolig historia att berätta.

Vi åkte med Ådalen 111 från Sandslån till Norafjärden tur och retur..underbart väder!
Högakusten bron...
Högakusten bron från olika vinklar.
Här syns Högakusten hotellet.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Svante o Kristina | Svar 22.09.2014 11:34

Roligt, att se dina bilder-du är duktig på att fota.

Monica Skoog | Svar 22.09.2014 11:19

Tack Karin att du håller oss uppdaterade om vår hembygd, det jag inte tycker är så bra är björnens intåg så nära bebyggelsen.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.05 | 20:51

Härligt. Tack så mycket för den här sidan.

...
10.01 | 11:23

Trevligt att se släkten , min farfars bror . Min farfar hette Lars Emanuel Fahlen och min far Carl Yngve Fahlen , jag som skriver heter Allan Fahlen .

...
20.09 | 16:23

Hej
Inne på Karin E släktsida om samer i släkten. Farmor Elin å min farmo stammar i rakt nedstigande led på kvinnolinjen från Wallin släkt som finns i bokform!

...
19.02 | 11:31

Jag vill tacka er alla mostrar, morbröder och kusiner för den underbara gemenskap jag upplever med er. Den känslan återskapar jag i mitt arbete med företag idag

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS