Våren är på väg
Snön töar bort!
Vattnet i Tvärån ökar för varje dag nu.

Söndag 10:e April och jag tar en promenad till min syster på Djupdalen. Tiden går fort och våren gör framsteg. Det är så skönt när vägarna börjar bli bara och man kan känna jorddoften som den bara känns under våren. Härliga tider! Fåglarna kvittrar trots att det idag inte är klart väder. Jag både ser och hör koltrasten som verkar ha fullt upp med vårbestyr. Plötsltigt hör jag en spillkråka i fjärran. Vid tvärån har det blivit öppet vatten. Bara härom dagen såg man inte vattnet och nu forsar det fram. Det är alltid lika härligt när det börjar forsa i bäckarna. Efter en stund kommer jag till den plats som vi kallar "trangårn". Namnet kommer av att det är väldigt smalt och trångt med vägen tätt intill Inviksån just där. Även där har våren gjort sitt och snön håller mer och mer på att ge vika för vattenmassorna. Vid "nylandsbron"kikade jag efter strömstaren, men idag ville han inte visa sig. Tidigare i vinter har jag vid två tillfällen sett honom i en då liten öppning i snötäcket i ån. Idag hade jag kameran och det var kanske därför han inte ville titta fram. Lite blyg kanske! Så återstod endast dryga femhundra meter för mej till det hägrande "förmeddaskaffet" hos syrran. Inget mer att påtala om vandringen annat än att nu har också det typiska vågorna i vägbanan verkligen gett sig till känna igen. Kan bli en obehaglig överraskning om man är obekant i området och kommer körande i bil. Det gäller att ta det lugnt efter vårliga grusvägar.  När jag kom fram till syrran var kaffepannan redan på gång och gott fika framdukat på bordet. Vilken härlig dag.

Än är det ganska mycket snö kvar, men det töar mer och mer. Här är jag vid "trangån".
Utsikt nedströms vid "nylandsbron".

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

stig | Svar 09.11.2011 18:13

Hej Karin Jag var på din hemsida du är verkligen en aktiv tjej

Helena Fahlèn | Svar 11.04.2011 23:51

Vilken härlig vårpromenad med fika hos na`Gun! Längtar tillbaka till er alla!!!! Kram från bror o svägerska i Hedemora

karin 13.04.2011 00:33

Ja, det var en härlig promenad.....o härligt fika också....längtar efter er också...kram

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.05 | 20:51

Härligt. Tack så mycket för den här sidan.

...
10.01 | 11:23

Trevligt att se släkten , min farfars bror . Min farfar hette Lars Emanuel Fahlen och min far Carl Yngve Fahlen , jag som skriver heter Allan Fahlen .

...
20.09 | 16:23

Hej
Inne på Karin E släktsida om samer i släkten. Farmor Elin å min farmo stammar i rakt nedstigande led på kvinnolinjen från Wallin släkt som finns i bokform!

...
19.02 | 11:31

Jag vill tacka er alla mostrar, morbröder och kusiner för den underbara gemenskap jag upplever med er. Den känslan återskapar jag i mitt arbete med företag idag

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS