Mot Nikka 2017

Första veckan i september kom vi så åter tillbaka till Nikka för en lite kortare vandring.
Tuolpagorni i fjärran med den karakteristiska kratern.

Våra fjällvandringar startar alltid med en hel dag i bilen. Det är en del av ledigheten som vi också tycker är trevlig. Vi har 85 mil till Nikkaluokta som är målet. Resan går bra och vi är framme i god tid på kvällen och kan installera oss i stugan och äta gott innan vi nöjda lägger oss för att sova.

I år är det lite ovanligt eftersom jag ska vandra ensam till Kebnekaise fjällstation och Nina tar helikoptern. Jag kommer iväg i bra tid på morgonen för att hinna med båten från Ladjojaure. Det är nu drygt 2,5 år sedan jag gjorde min knäoperation och fick en ny knäprotes. Allt fungerar perfekt och jag känner mej som ny igen. Underbart kul att kunna vandra igen utan att ha ont. Vid Ladjojaure,efter 5,5km, visade det sig att nya restaurangen var stängd för i år men den gamla kåtan var öppen så jag fick min våffla med grädde och hjortronsylt. Smaskens!!!!!!!!!! Sen körde Nils Sarri mej till den övre båtlänningen och sen var det bara 8km kvar. Så fantastiskt bra det kändes och jag höll samma tempo som i tidigare vandringar. Uppe vid bron där leden viker av mot fjällstationen, mötte Nina mej och vi satt en bra stund och beundrade utsikten.

Här syns sydtoppen.....o kolla vilket väder. Wow!!!!!!!!!!!!!
Nya restaurangen "Enoks" vid Ladjojaure.
Här ska båten ta mej 5km uppströms........fortsättning följer.....

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.05 | 20:51

Härligt. Tack så mycket för den här sidan.

...
10.01 | 11:23

Trevligt att se släkten , min farfars bror . Min farfar hette Lars Emanuel Fahlen och min far Carl Yngve Fahlen , jag som skriver heter Allan Fahlen .

...
20.09 | 16:23

Hej
Inne på Karin E släktsida om samer i släkten. Farmor Elin å min farmo stammar i rakt nedstigande led på kvinnolinjen från Wallin släkt som finns i bokform!

...
19.02 | 11:31

Jag vill tacka er alla mostrar, morbröder och kusiner för den underbara gemenskap jag upplever med er. Den känslan återskapar jag i mitt arbete med företag idag

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS