Tarfala

Strax nedanför stugan är tvättstället.
tvättstället!

Söndag morgon och vi är uppe tidigt. Vill inte missa något så idag ska vi gå över jokken och upp på moränryggarna närmare Storglaciären. En bit nedanför stugan är det möjligt att ta sig över och snart är vi uppe på den första moränryggen. Nya vyer igen och lika facinerande. Vi kommer till tre små sjöar som vi inte kan se från stugan och vi går närmare glaciären. Lätt vandring! Mäktigt att komma så nära glaciären. Strax är det dax för lunch. En otrolig vy över forskningstationen och dalgången ner mot Kebne får vi se från en av moränryggarna. Lite mer moln idag men uppehåll och riktigt bra sikt. Vi behöver passera en damm där vattnet forsar fram. Efter lite funderande kröp vi över på de plankor som fanns. Allt gick bra och vi skrattade gott efteråt. Dagen går fort och mot eftermiddagen drar vi oss så mot stugan igen. Kvällen blir som vanligt trevlig med samtal med andra vandrare och avslutas med korsord i stearinljusets sken.

Söndagen gick vi över jokken och närmare storglaciären.
Då fick vi se sjön och stugan från en annan sida.
Nina på väg mot Storglaciären.
Vi fotade mycket som vanligt.
En damm var vi också tvungna att ta oss över.
Typisk fjällunch!
Här ser man att det är en stor forskningsstation.
Skön kväll i stugan med stugvärd och andra vandrare.

Måndag lämnar vi så Tarfala för den här gången och börjar vandringen ner mot Kebnekaise fjällstation. Vi möter stugvärden som varit på stationen på personalfest dagen innan. Det syns att han är en erfaren vandrare när han med lätta steg går över blockstenarna. Säger hej för den här gången och hoppas på återseende. Vi får en härlig vandring ner men drygt blir det ju, för det är minst lika jobbigt att gå nerför. Men vi knatar på, rastar ofta och så småningom är vi framme. Installerar oss i huvudbyggnaden. Vilar lite och sen blir det dusch och bastu innan middagen. Köper lite fika och ett glas vin i restaurangen och sen kollar vi in gästerna i samvarorummet. Trötta och nöjda gör vi sen kväll för den näst sista dagen på vår vandring.

På väg mot Kebnekaise fjällstation, måndag.
Skönt att luncha och vila benen på väg ner.
Kebnekaise fjällstation som nu är uppfräschad med ramper och spångar.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.05 | 20:51

Härligt. Tack så mycket för den här sidan.

...
10.01 | 11:23

Trevligt att se släkten , min farfars bror . Min farfar hette Lars Emanuel Fahlen och min far Carl Yngve Fahlen , jag som skriver heter Allan Fahlen .

...
20.09 | 16:23

Hej
Inne på Karin E släktsida om samer i släkten. Farmor Elin å min farmo stammar i rakt nedstigande led på kvinnolinjen från Wallin släkt som finns i bokform!

...
19.02 | 11:31

Jag vill tacka er alla mostrar, morbröder och kusiner för den underbara gemenskap jag upplever med er. Den känslan återskapar jag i mitt arbete med företag idag

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS