Tisdag 3/9 -13

Tisdag morgon den 3:e september blir årets sista vandringsdag. Vi vaknar tidigt och bestämmer oss för att äta frukost i restaurangen och därmed komma iväg så tidigt som möjligt. Härlig frukost och fint väder även denna dag.

Vi packar ihop och städar rummet och snart är vi vandrande mot båtlänningen (8km). Det går fantastiskt bra och som vi märkt även tidigare år, så går det bättre för varje dag. Varken Nina eller jag känner av några krämpor och vi går lika raskt som förr. Fantastiskt! Det går fortare än vi trodde ner till båtplatsen. Många ställen är numera spångade så det underlättar ju. Vi är framme i god tid och får vänta i 45 minuter på båten. I det soliga vackra vädret var det en ren njutning.

Tidig morgon med utsikt från restaurangen.
Vi kostade på oss en härlig frukost innan vi vandrade mot Nikka.
Vi lämnar området och Tuolpagorni är alltid lika majestätisk med sin krater.
Tur har vi med vädret och ser Kebnetoppen tydligt även denna dag.
Vackra höstfärger i förgrunden mot fjällen.
Vilken otrolig dag! Vi vandrade lätt och snabbt ner mot båtlänningen. Inga krämpor kändes av.
Min fantastiska fjällvandrarkompis NIna.

Båten tar oss över Ladtjojaure och vi njuter av utsikten. Framme vid Våffelkåtan (lappdånalds) blir det både våfflor och kaffe och för min del också en renmacka. Här blir vi sittande och bara njuter av tillvaron.

Efter någon timme tar vi så oss an de sista 5,5km mot Nikka. Då börjar det mulna på och det kommer även en kort regnskur så att vi får använda våra regnkläder för första gången denna vecka. Nu börjar vi känna av våra slitna knän och de sist kilometrarna går inte lika lätt. Envisa som vi är så biter vi ihop och kämpar på. Får vila ofta och stretcha ut benen och så småningom är vi framme. Vi installerar oss igen i "mysiga stugan Eivor" och kan fira att vi ännu en gång får uppleva en skön vecka i fjällen.

"Lappdånalds" ! Här kan man köpa våfflor och renburgare.
Nu är vi nere i Nikkaluokta igen.

Onsdag morgon städar vi ut oss i stugan och tar farväl av Nikkaluokta för den här gången. Vi tar sen bilen och börjar vår färd hemåt och det är med blandade känslor vi lämnar detta vackra område.

Glädje över förmånen att ha fått uppleva detta så många gånger och vemod när vandringen är över för i år.

Hej då för den här gången!
Så bär det av söderut och hemåt igen. Tack för i år!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ann-Britt B. | Svar 29.10.2013 12.16

Vilken underbar fjällvandring Du verkar ha haft. Underbara bilder du tagit från
din upplevelse.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.05 | 20:51

Härligt. Tack så mycket för den här sidan.

...
10.01 | 11:23

Trevligt att se släkten , min farfars bror . Min farfar hette Lars Emanuel Fahlen och min far Carl Yngve Fahlen , jag som skriver heter Allan Fahlen .

...
20.09 | 16:23

Hej
Inne på Karin E släktsida om samer i släkten. Farmor Elin å min farmo stammar i rakt nedstigande led på kvinnolinjen från Wallin släkt som finns i bokform!

...
19.02 | 11:31

Jag vill tacka er alla mostrar, morbröder och kusiner för den underbara gemenskap jag upplever med er. Den känslan återskapar jag i mitt arbete med företag idag

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS